065/305-25-18 companymeda@gmail.com
0 Items
Vrhunski kvalitet hrane za golubove
Slider

Jednostavno poručivanje

Poručite putem shopa, telefonom ili emailom

Isporuka za 24-48h

Poručene proizvode šaljemo brzom poštom.

Popusti i akcije

Svakodnevne akcijske cene i popusti!

HRANA ZA GOLUBOVE

Vrhunska Belgijska i Holandska hrana za golubove i ptice

Ishrana golubova koji se gaje u zatočeništvu se sastoji od žitarica, semenki i mahunarki, dakle, radi se hrani biljnog porekla. Ishrana golubova se može podeliti u četiri osnovne kategorije. To su ishrana matičnih golubova, ishrana takmičarskih golubova, ishrana mladih golubova i ishrana golubova u vreme pauze, tj. zimska ishrana.

Shodno kategoriji kojoj pripadaju, golubovi mogu imati različite potrebe u ishrani. To se pre svega odnosi na odnos hranljivih materija u samoj hrani. Za svaku kategoriju postoje gotove vrste hrane u specijalizovanim prodavnicama. Za početnike u golubarstvu, kupovina ovakve hrane je često najbolji izbor.
I pored razlika u ishrani, postoje neka osnovna načela ishrane koja su zajednička za sve golubove. Ishrana golubova pre svega treba da bude zasnovana na ugljenim hidratima, tj. skrobu iz žitarica, semenki i mahunarki.

Kroz proces varenja, uz pomoć raznih enzima, skrob se u završnoj fazi pretvara u glukozu. Glukoza daje energiju ćelijama. Što se tiče masti, ishrana golubova ne treba da se bazira na hrani sa velikim udelom masti.

Korpa Proizvod izbačen. Vrati
  • U korpi nema proizvoda.